Preview Mode Links will not work in preview mode

Ditt Fertila Liv


Oct 28, 2021

Men vi tar allt från början..

Först spelade vi in fyra helt underbara tjejers snack om när det är rätt tid att få barn!  När tjejerna siar i framtiden är oron stor för hur båda i paret ska kunna göra karriär. Kan man springa lika fort i undrar de? De fasar också för hur bilden av pappor som är roliga när mammorna lagar mat med en hand och tar hand om barnen med den andra. Vågar de sig in i familjelivet? Det här är fyra tjejer som ser jobbet och karriären som viktig. Samtidigt som de upplever att de gör mer än mamma-kollegorna på jobbet så ser de hur föräldrar verkar lösa situationen och jobbar när barnen gått och lagt sig. De undrar ändå; Kan man verkligen göra karriär och få barn samtidigt? 

“- Avskavt nagellack och ha gympadojor för att hinna”. Att axla livet som kvinna i karriären och samtidigt vara förälder kräver avkall i vardagen men samtidigt är det viktigt med kvinnliga förebilder. 

För att få en bild av kvinnor mitt i karriären och som också har barn bjöd vi in två verkliga karriärskvinnor från olika branscher men med flera saker gemensamt; jobb som kräver flexibilitet, mycket tid och engagemang. Annie Lööf är partiledare för Centerpartiet och Lisa Lindström är grundare av design- och innovationsbyrån EY Doberman. 

Välkomna in i studion där Annie och Lisa delar med sig av verkligheten!