Preview Mode Links will not work in preview mode

Ditt Fertila Liv


Dec 5, 2022

- Är du i klimakteriet? Är jag? Men jag är ju inte såå gammal än! Och du har ju mens fortfarande..

Klimakteriet har blivit ett hett samtalsämne- ÄNTLIGEN! I decennier har kvinnor inte nämnt klimakteriet, inte rådfrågat varandra, inte berättat för sina familjer om vad som står på. Klimakteriet har istället varit en tabubelagd del av livet och ett skälsord: - klimakteriekossa!

Pia, Ann-Sofi och Angelica klev in i studion helt enkelt för att få hjälp att förstå sina egna kroppar. Den diffusa tiden i livet när man börjar vakna på natten av att man kokar under täcket. När man plötsligt märker att kläderna krymper. Varför känner jag såhär och varför blir det så här?

Tjejerna behöver helt enkelt rådgivning och vi bjuder in experten Helena Graflund Lagerkrantz som är gynekolog och har startat vårdbolaget EsterCare. Helena tar på sig läkarrocken och antar sig rådgivningen i studion. Ett samtal som ska visa sig falla så väl ut och täcka många frågor om denna omvälvande tid i livet.

Ann-Sofi som haft bröstcancer och som upplever att stödet och svaren kring hur hon ska ta sig igenom en klimakterieperiod i livet är obefintlig, får råd av Helena som ingen annan givit. Pia som är mitt i en uppskruvad karusell av vallningar och sömnbrist och hon behöver medicinsk rådgivning- vad kan helt enkelt göra hennes liv lättare? Angelica har haft diffusa känslor senaste åren. Hon vaknar och svettas floder emellanåt, hon känner att hon lite tappat bort sig själv och frågeställningar kring livet är nya och krångliga. Hör detta till klimakteriet?

Följ med oss in i rådgivningsstudion och ta in samtalet. Frågorna och svaren rör många av oss!